Terug naar alle werkplaatsen

Werkplaats: Talentgerichte P-gesprekken

Een onderzoek naar nieuwe invulling van de gesprekscyclus in organisaties

Media

De initiators: Mara Spruyt, Saskia Tjepkema, Sandra Ringeling, Brenda Vos

Kessels & Smit The Learning Company
Geplaatst op 14-02-2017
door Kessels & Smit The Learning Company
Reacties: 60 / Geïnteresseerden: 42

Er is de laatste jaren veel te doen rond P-gesprekken: functioneringsgesprekken, RGW, beoordelings-, ontwikkel-gesprekken. Organisaties zetten dit middel over het algemeen in de vorm van een vaste cyclus in, met als doel ervoor te zorgen dat medewerkers gemotiveerd blijven en beter gaan presteren. Maar dit beoogde resultaat wordt lang niet altijd behaald.

 

In het bijzonder bij nieuwe of minder hiërarchische vormen van organiseren, bijvoorbeeld in zelfsturende teams of agile organiseren, werken traditionele gespreksformats niet optimaal. Een keer per jaar in gesprek is dan te weinig: kun je er niet voor zorgen dat je vaker en sneller feedback (of feedforward...) krijgt? En steeds vaker rijst ook de vraag of je alleen met je manager om tafel moet zitten. Wie ziet hoe je werkt, waar je in uitblinkt, waar je nog verder kunt ontwikkelen en welke waarde je toevoegt aan de organisatie? Dat zijn soms eerder collega’s, opdrachtgevers of cliënten dan je manager. Hoe betrek je die input? Ook het benutten van eenzelfde meetlat voor iedereen past steeds minder in tijden van 'werken vanuit de bedoeling' en flexibilisering. Dus hoe bouw je aandacht in voor eigen aanpakken van medewerkers, passend bij de specifieke situatie waarin ze werken en hun eigen talenten?

 

Hoe kan het anders?

Sommige organisaties schaffen het gesprek dan ook helemaal af, anderen kiezen voor een verbouwing, of experimenteren met aanpassingen (zie bijvoorbeeld deze artikelen in NRCnext en De Standaard, of zeer recent nog dit bericht van Achmea). Wij zijn als adviseurs enthousiast over die ontwikkeling, kennen uit onze eigen ervaringen ook andere vormen die werken. We doen er nu twee jaar onderzoek naar, samen met mensen uit ons netwerk die hier ook mee bezig zijn. 

 

De onderzoeksvragen

Samen met een aantal betrokkenen uit het veld, die in hun eigen organisaties aan de slag zijn met nieuwe vormen van gesprek, en met dr Marianne van Woerkom van de Universiteit Tilburg, formuleerden we drie onderzoeksvragen waar we mee aan de slag zijn:

 

1. Wat zijn nieuwe vormen van gesprek: hoe vind je bijvoorbeeld een goeie balans tussen in gesprek gaan over prestaties en over talenten? Wie zit er om tafel? Welke vragen en aanpakken helpen? Hoe geef je feedback een plek? Kortom: wat zijn werkzame ingredienten en aanpakken om van het P-gesprek een echt goed gesprek te maken?

 

2. Wat is de impact. Wat levert het op om op andere manieren in gesprek te gaan dan de traditionele 'lijstjes' gesprekken? Wat vinden medewerkers daarin ook belangrijke opbrengsten? En wat zijn belangrijke doelen vanuit werkgever-perspectief? 

 

3. Hoe kom je tot een andere aanpak? Als je als organisatie je gespreksvoering wilt aanpassen, hoe realiseer je dit? Hoe regel je bijvoorbeeld de verbinding met de 'hardere' kanten van het P-systeem (beoordeling, beloning, competentieprofielen)? Hoe speel je in op de verschillende behoeften in verschillende onderdelen van je organisatie? Ga je aan de slag met experimenten of kan je beter in een keer 'om'? Welke dilemma's kom je onderweg tegen en hoe kan je daar productief mee om gaan? 

 

Drie expedities

We zijn rond elke onderzoeksthema een expeditie gestart. We gaan op pad en gaandeweg zal de aanpak zich verfijnen. In sommige expedities werken we met meer praktijkgerichte onderzoeksaanpakken. Andere hebben een meer wetenschappelijke insteek. We proberen het beste van beide werelden te combineren, om meer te ontdekken over de vragen die ons intrigeren.

 

Nieuwsgierig?

Doe je mee? Dat kan actief, door bijvoorbeeld een casus aan te dragen, of zelf een interview te doen of een vragenlijst in te vullen. Maar ook meer volgend, door bijvoorbeeld mee te lezen en kijken op deze site, of een keer een bijeenkomst te bezoeken om te ontdekken wat wij hebben gevonden. Je bent van harte welkom! 

 

Data dat we elkaar live zien op de Maliebaan 45 in Utrecht:

Nadat de Coronaperiode al onze aandacht heeft opgeslokt willen we in het najaar de draad weer oppakken met  live ontmoetingen op de volgende data: 

 

vrijdag 9 oktober 2020 van 14.00 tot 17.00 uur

woensdag 13 januari 2021 van 14.00 tot 17.00 uur

vrijdag 9 april 2021 van 14.00 tot 17.00 uur

woensdag 6 oktober 2021 van 14.00 tot 17.00 uur

 

Wie zijn wij?

Mara, Saskia en Sandra zijn verbonden aan Kessels & Smit. Brenda werkt als zelfstandig adviseur en talentencoach. Samen vormen we de kern van deze werkplaats. Inmiddels is er een min-of-meer vaste groep van zo'n 70 geinteresseerde vakgenoten van diverse organisaties die regelmatig een live- werkplaats bezoekt om cases, werkvormen en ervaringen uit te wisselen en met elkaar mee te denken. Zo leren we van en met elkaar steeds meer over onze onderzoeksvragen. 

Sandra Ringeling
Laatste bijdrage
door Sandra Ringeling op 04-05-2020

Bekijk alle (27) bijdragen

Reacties op deze werkplaats

Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 10-11-2020
- Reactie op deze werkplaats
Dag Regina, je bent van harte welkom! We gaan je op de genodigden lijst zetten. 13 januari is de eerstvolgende bijeenkomst. Wie weet kan dat al weer live maar op 9 oktober j.l. hebben we een heel geslaagde online sessie gehad dus dat is een goed alternatief.
Sandra
Lees meer...
Regina Verdel
Regina Verdel - 10-11-2020
- Reactie op deze werkplaats
Goedemiddag,

Graag zou ik willen aanhaken bij dit onderzoek/experiment.
Ik heb de bijeenkomsten alvast in mijn agenda gezet.
Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,

Regina Verdel
Adviseur P&O
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 30-06-2020
- Reactie op deze werkplaats
de online werkplaats van 3 juli gaat niet door. We komen snel met nieuwe data!
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 22-04-2020
- Reactie op deze werkplaats
Nu het er naar uitziet dat we voorlopig nog niet fysiek bij elkaar kunnen komen, gaan we kijken of we op 3 juli een on-line werkplaats kunnen maken. Houd je mail in de gaten!
Snezana Dasic
Snezana Dasic - 25-03-2020
- Reactie op deze werkplaats
Hallo,
Klopt het dat deze bijeenkomst niet door zal gaan? Is er een alternatief, digitaal?
Ilyana Panteleeva
Ilyana Panteleeva - 11-03-2020
- Reactie op deze werkplaats
Hallo team,
Is er nog een plekje vrij voor 1 april ?
Benieuwd naar de bevindingen en topics van deze werkplaats :)
Ilyana.
Petra Denen
Petra Denen - 06-03-2020
- Reactie op bijdrage: Bouwen op unieke kwaliteiten: inaugurele rede
Ik ben veel bezig met mijn programma "Bouwen op Talent". Hiermee maak ik een individueel plan met de medewerker om te onderzoeken hoe ze binnen de organisatie nog meer gebruik kunnen maken van het (unieke) talent van de medewerker. De organisatie wordt hier in mee genomen en gaat in rollen en taken denken in plaats van vast te houden aan functies. Heel leer (ontwikkel)proces voor medewerker en organisatie. Ik ben dan ook heel blij met dit artikel omdat het mijn werk staaft. Dankjewel! Lees meer...
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 23-02-2020
- Reactie op deze werkplaats
Dag Snezana. leuk dat je ook geïnteresseerd bent! we zetten je op de lijst en dan ontvang je binnenkort een uitnodiging!
Snezana Dasic
Snezana Dasic - 23-02-2020
- Reactie op deze werkplaats
Hoi Saskia,
Ik sluit graag 1 april aan (ik vervang dan een collega van Achmea).
Met vriendelijke groet, Snezana
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 12-02-2020
- Reactie op deze werkplaats
De inaugurele rede van Marianne van Woerkom vind je hier beneden bij de bijdragen. Must-read!
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 13-01-2020
- Reactie op deze werkplaats
Welkom Frida op de online werkplaats en uiteraard ook vrijdag! Ik bel je voor je mailadres en dan krijg je de uitnodiging van mee.
Frida Hansum
Frida Hansum - 13-01-2020
- Reactie op deze werkplaats
Hallo! Net nieuw hier, en ik vraag me af hoe ik bij de werkplaats van a.s. vrijdag aanwezig kan zijn? Kan ik me daarvoor aanmelden?

Groetjes,
Frida
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 26-09-2019
- Reactie op deze werkplaats
Beste Sander, natuurlijk zijn jullie welkom (het is overigens wel 9 oktober, om misverstanden te voorkomen : ). Ik stuur je een mail met meer informatie!
Sander Kammenga
Sander Kammenga - 25-09-2019
- Reactie op deze werkplaats
hallo!
Kunnen een collega en ik aansluiten bij jullie woensdag middag 7-10?
We zijn erg benieuwd!
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 19-09-2019
- Reactie op deze werkplaats
Dag Roger en Marianne, leuk dat jullie geinteresseerd zijn. We zetten je op de mailinglijst voor 9 oktober!
Roger Steijger
Roger Steijger - 10-09-2019
- Reactie op deze werkplaats
Een mooi initiatief! Ik ben erg benieuwd naar wat jullie ophalen en ontdekken. Kan ik aansluiten bij de live ontmoeting op 9 oktober?
Marianne Buter
Marianne Buter - 19-07-2019
- Reactie op deze werkplaats
Dag allemaal, leuk en interessant deze werkplaats. Ik ben met een aantal collega's ook bezig met het vernieuwen van de gesprekscyclus. We staan nog aan het begin hiervan. Graag om ik op jullie mailinglist.
Groet!
Brenda Vos
Brenda Vos - 11-03-2019
- Reactie op deze werkplaats
Dag Misha, van harte welkom! Leuk dat je aan wilt sluiten. Ik stuur zo een uitnodiging rond waar ik je aan zal toevoegen. Tot 1 april! Groet, Brenda
Misha van Blijswijk
Misha van Blijswijk - 08-03-2019
- Reactie op deze werkplaats
Beste Mara, Saskia en Sandra,
Graag wil ik aansluiten bij de live ontmoeting van 1 april. Is dat nog mogelijk?
Hartelijke groet,
Misha
jessica kruijssen
jessica kruijssen - 27-02-2019
- Reactie op deze werkplaats
@ Saskia, ik moet me helaas afmelden voor de werkplaats in april omdat ik die dag een talenten workshop ga geven. In juli ben ik wel van de partij! Zin in!
hartelijke groeten,
Jessica Kruijssen
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 29-01-2019
- Reactie op deze werkplaats
Dag Kim, wees welkom op 1 april! We zullen je op de lijst zetten en zijn ook benieuwd naar jouw ervaringen
Kim Berkhout
Kim Berkhout - 24-01-2019
- Reactie op deze werkplaats
Bij mijn werkgever zijn meer multidisciplinair en agile werken thema's. Daar past onze verouderde performance cyclus niet meer bij. Ik kom graag een keer naar een bijeenkomst, om te ontdekken wat jullie al gevonden hebben. Ik meld me bij deze graag aan voor die van 1 april (als dat zo op deze manier kan?) Lees meer...
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 14-01-2019
- Reactie op deze werkplaats
Natuurlijk Rixt, je bent van harte welkom! Uitnodiging (voor iedereen die zich aangemeld heeft) volgt vandaag.
Rixt Post
Rixt Post - 14-01-2019
- Reactie op deze werkplaats
Mooi initiatief! Graag sluit ik op aan op woensdag 16 januari (als dat nog mogelijk is). Leuk en interessant om inzichten en ervaringen uit te wisselen rondom dit thema!
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 16-12-2018
- Reactie op deze werkplaats
Welkom @Anniek, @Kristel en @Diane, leuk dat jullie de werkplaats komen versterken! We zetten je op de lijst en jullie kunnen dan ook net als alle andere geïnteresseerden een mail voor de eerstvolgende werkplaats op 16 januari ontvangen. Heb je iets te delen of wensen? Laat het ons weten! Lees meer...
Diane De Winter
Diane De Winter - 12-12-2018
- Reactie op deze werkplaats
interessant thema, ik sluit me graag aan op dit initiatief
Kristel van Schoonhoven
Kristel van Schoonhoven - 25-11-2018
- Reactie op deze werkplaats
Een interessant thema. Onze organisatie worstelt hier ook mee. Ik volg daarnaast een training en heb dit brede onderwerp ook als business case gekozen. Dus ik sluit graag aan op 16 januari en wil je me op de mailinglist zetten?
Anniek de Haas
Anniek de Haas - 20-11-2018
- Reactie op deze werkplaats
Interessant thema! Graag sluit ik op 1 april 2019 aan samen met een collega van HR.

Hartelijke groet,
Anniek
Brenda Vos
Brenda Vos - 07-11-2018
- Reactie op deze werkplaats
Dag allen en in het bijzonder welkom Elly, Tineke en Yvette, fijn dat jullie de moeite hebben genomen een enthousiaste reactie te plaatsen en nog leuker als jullie mee komen delen in het verder brengen van kennis en ervaringen rondom nieuwe vormen van P-gesprekken. Wat inspirerend dat er zoveel aandacht voor dit onderwerp is de laatste tijd. En, belangrijker, dat we merken dat er echt stappen genomen worden in diverse organisaties! Dat belooft wat! Lees meer...
Elly Oude Elferink
Elly Oude Elferink - 06-11-2018
- Reactie op deze werkplaats
Ik werk met organisaties aan het aanpassen van de performance management aanpak. Ik deel graag mijn kennis en kom graag op 16 januari. Vriendelijke groet, Elly
Tineke van de Water
Tineke van de Water - 01-11-2018
- Reactie op deze werkplaats
Wat een actueel onderwerp! Graag kom ik naar Utrecht op 1 april om hier over door te praten en ervaringen te delen.
Yvette Gorter
Yvette Gorter - 30-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Mijn interesse gaat uit naar de uniekheid van de mens waar zijn sterke punten centraal kunnen staan. Ik vind jullie initiatief dan ook zeer waardevol en sluit graag aan daar waar ik een waardevolle bijdrage kan leveren.
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 29-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Dag @Marielle, @Suzanne en @Jorijn, wat leuk, jullie reacties. We zetten je op de lijst! Graag tot ziens.
Mariëlle
Mariëlle - 26-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Goedemiddag, graag sluit ik ook aan op 16 januari. Mooi initiatief!
Suzanne Westland
Suzanne Westland - 26-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Wat een goed initiatief! Ik haak graag 16 januari aan vanuit ManpowerGroup. Mijn emailadres is: suzanne.westland@manpowergroup.nl
Jorijn
Jorijn - 26-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Beste allemaal, ik meld me ook graag op 16/01 in Utrecht! Binnen Inholland wordt op kleine schaal geexperimenteerd met 'andere vormen ' van de gesprekscyclus.

WIl je mij ook toevoegen aan de mailinglist van deze groep? Groeten, Jorijn
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 24-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Dag @Anita, @Shirley, @Roos en @Nina, dank voor jullie enthousiaste reacties! We zetten jullie op de update lijst en leuk je in 2019 te zien.
Nina
Nina - 24-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Supertof initiatief, ik ben helemaal into learning communities ofte 'leren van elkaar'... ik kan helaas nog niet zoveel bijdragen over dit topic, maar ben wel goed in vragen stellen vanuit absolute onwetenheid ;) ik volg graag wat er over dit topic gebeurd, off en online...
Groetjes
Lees meer...
Roos Dieleman
Roos Dieleman - 23-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Wat een goed initiatief! Zinvol om vanuit verschillende organisaties ideeën uit te wisselen; de kracht van gemeenschappelijke wijsheid in plaats van ieder het wiel uitvinden... 1 april 2019 ben ik er graag bij en tot die tijd volg ik jullie graag. Lees meer...
Shirley
Shirley - 21-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Een thema waar verandering noodzakelijk is! Graag kom ik op 16 januari naar de werkplaats en ontvang ik updates per e-mail. Bedankt!
Anita Gómez Rivera
Anita Gómez Rivera - 20-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Hoi, graag volg ik deze werkplaats van dichtbij. Zouden jullie zo vriendelijk zijn op mij hieraan toe te voegen? Groetjes, Anita
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 20-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Beste @Jolanda, @Marcella, @Jessica, dank voor jullie reacties. Je bent van harte welkom, we zetten je op de lijst. @Ate, jij bedankt voor je enthousiaste aanmoediging!
Jolanda Vonhof
Jolanda Vonhof - 20-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Wat een ontzettend goed initiatief.
Zou heel graag aansluiten en 16 januari naar Utrecht komen.
Marcella
Marcella - 19-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Hoi,

Ik wil graag een keer een bijeenkomst bijwonen. Bij moviera zijn we nu druk op zoek naar een nieuwe vorm passend bij talenten!
Groetjes,
Marcella
Jessica kruijssen
Jessica kruijssen - 19-10-2018
- Reactie op bijdrage: Boek in aantocht: Het nieuwe beoordelen van Jacco vd Berg
Dit boek heb ik laatst gelezen. Een echte aanrader!
Jessica kruijssen
Jessica kruijssen - 19-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Mooi initiatief! Ook bij ons in de organisatie een heel actueel onderwerp. Ik kom graag 1 april naar de werkplaats toe en ga eens lekker grasduinen in de bijdragen;-)
Ate Vegter
Ate Vegter - 19-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Wat een goed plan! Heerlijk om te lezen. Wij worstelen er ook mee!
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 17-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Dag @Petra! Leuk dat je geinteresseerd bent. We zetten je op de lijst! Dan krijg je vanaf nu ook updates via mail.
Sandra Ringeling
Sandra Ringeling - 17-10-2018
- Reactie op bijdrage: Begin met een excellente beoordeling...
Wat een prachtige, inspirerende film! Denken in mogelijkheden en worden wie je je voorstelt te zullen zijn. Als dat niet resulteert in het regie nemen op je talenten weet ik het niet! Dank Brenda voor het delen. En om nog meer mensen mee te laten genieten heb ik 'm ook op linked in geplaatst :-)
Sandra
Lees meer...
Petra
Petra - 17-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Ik ben ook erg geïnteresseerd in de inzichten die deze werkplaats oplevert, en denk/doe graag mee; wil je me op je mailinglijst zetten? Dankjewel
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 16-10-2018
- Reactie op deze werkplaats
Beste Carla, de NSVP heeft inmiddels bekend gemaakt waar ze de Challenge-fondsen aan besteden! De uitslag vind je hier: https://omkering.innovatiefinwerk.nl/de-challenges/challenge-2018/sterkepuntenchallenge/
Carla
Carla - 30-09-2018
- Reactie op deze werkplaats
Ik ben erg geinteresseerd in de inzichten die deze challenge oplevert, en denk/doe graag mee; wil je me op je mailinglijst zetten? Alvast bedankt
Anette Beurskens
Anette Beurskens - 10-04-2018
- Reactie op bijdrage: Challenge
Ook binnen onze organisatie zijn we aan het kijken om de jaarcyclus meer talentgericht vorm te geven. Graag ontvang ik nadere info over deze Challenge. Bedankt alvast!
marieke
marieke - 04-10-2017
- Reactie op deze werkplaats
Bedankt weer voor de mooie inzichten gisteren! Erg fijn om zo concreet aan een vraagstuk te werken. Helaas is mijn onderwerp van de directie-agenda voor 10 oktober gevallen... Doorgeschoven naar eind oktober vanwege andere prio's. Nouja, ik heb in ieder geval een goede voorbereiding in m'n achterzak ;-) Groet! Marieke Lees meer...
Marieke
Marieke - 04-10-2017
- Reactie op deze werkplaats
Bedankt weer voor de mooie inzichten gisteren!
Erg fijn om zo concreet aan een vraagstuk te werken. Helaas is mijn onderwerp van de directie-agenda voor 10 okt gevallen 😏 Doorgeschoven naar november vanwege andere prio’s... Nouja, ik heb in ieder geval een goede voorbereiding in mijn achterzak zitten 😁 Lees meer...
Elly Oude Elferink
Elly Oude Elferink - 11-09-2017
- Reactie op bijdrage: Bijdrage aan expeditie 3: wat werkt bij talentgerichte P-gesprekken
Beste Saskia,
Ik ben ook erg geïnteresseerd in je blog, maar kan deze ook onder de inspiratieblogs niet vinden. kun je me de tekst svp mailen? Vriendelijk dank!
Leonie Tiel Groenestege
Leonie Tiel Groenestege - 22-06-2017
- Reactie op bijdrage: Boek in aantocht: Het nieuwe beoordelen van Jacco vd Berg
Wij hebben 'm inmiddels ook binnen! Fijne tip.
Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema - 08-06-2017
- Reactie op bijdrage: Bijdrage aan expeditie 3: wat werkt bij talentgerichte P-gesprekken
Dag Annelies, dank voor je bericht, dat is niet de bedoeling... Ik denk dat ik iets fout gedaan heb met kopieren van het linkje. De blog staat op: http://kessels-smit.com/nl/experimenteren-met-talentgerichte-p-gesprekken
Als dat niet werkt kun je het beste naar www.kessels-smit.com gaan (onze website). Klik op 'inspiratieblog'. Zoek op 'talentgerichte P-gesprekken'. Of stuur me een mailtje? Hartelijke groet Saskia
Lees meer...
Annelies De Laender
Annelies De Laender - 07-06-2017
- Reactie op bijdrage: Bijdrage aan expeditie 3: wat werkt bij talentgerichte P-gesprekken
De link die hierboven staat, werkt niet (of niet meer). Kan deze toch terug actief worden of kan ik elders de bijdrage lezen?
Bedankt!
Annelies De Laender
Annelies De Laender - 07-06-2017
- Reactie op deze werkplaats
Ik ben dit voor onze organisatie aan het uitwerken dus ben zeer geïnteresseerd in deze werkplaats.

Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Just a second...

Doe mee & draag bij

Aan de slag

De Kessels & Smit werkplaatsen zijn precies dat: plekken waar we aan de slag zijn. Waar we concepten verkennen, een boek maken, een onderzoek doen, een bijeenkomst voorbereiden. Met elkaar en met collega's en vakgenoten van buiten ons gezelschap. Geinteresseerd volgen van kan altijd. En bij diverse werkplaatsen kun je ook actief bijdragen aan het verhaal dat daar ontstaat: door reacties te plaatsen, bij te dragen met inhoudelijke content, mee te schrijven.... De mogelijkheden zijn elke keer anders. 

Voeg je bijdrage toe +

Sorteer op
Bijdragen (27)
Vind je dit onderwerp inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Just a second...
OK, u bent ingelogt.
Geïnteresseerden van deze Werkplaats
 • Misha van Blijswijk
  Reactie geplaatst op 08-03-2019
  Misha van Blijswijk
 • Tineke van de Water
  Reactie geplaatst op 01-11-2018
  Tineke van de Water
 • Brenda Vos
  Reactie geplaatst op 07-11-2018
  Brenda Vos
 • Annelies De Laender
  Reactie geplaatst op 07-06-2017
  Annelies De Laender
 • Regina Verdel
  Reactie geplaatst op 10-11-2020
  Regina Verdel
 • Jessica kruijssen
  Reactie geplaatst op 19-10-2018
  Jessica kruijssen
 • Ilyana Panteleeva
  Reactie geplaatst op 11-03-2020
  Ilyana Panteleeva
 • Debbie Dijkhuis
  Like geplaatst op 23-03-2017
  Debbie Dijkhuis
 • Petra
  Reactie geplaatst op 17-10-2018
  Petra
 • Roger Steijger
  Reactie geplaatst op 10-09-2019
  Roger Steijger
 • Kristel van Schoonhoven
  Reactie geplaatst op 25-11-2018
  Kristel van Schoonhoven
 • jessica kruijssen
  Reactie geplaatst op 27-02-2019
  jessica kruijssen
 • Leonie Tiel Groenestege
  Reactie geplaatst op 22-06-2017
  Leonie Tiel Groenestege
 • Marianne Buter
  Reactie geplaatst op 19-07-2019
  Marianne Buter
 • Anita Gómez Rivera
  Reactie geplaatst op 20-10-2018
  Anita Gómez Rivera
 • Karlijn Stevens
  Like geplaatst op 22-02-2018
  Karlijn Stevens
 • Yvette Gorter
  Reactie geplaatst op 30-10-2018
  Yvette Gorter
 • Rule Off
  Like geplaatst op 17-01-2017
  Rule Off
 • Jolanda Vonhof
  Reactie geplaatst op 20-10-2018
  Jolanda Vonhof
 • Carla
  Reactie geplaatst op 30-09-2018
  Carla
 • Sander Kammenga
  Reactie geplaatst op 25-09-2019
  Sander Kammenga
 • marieke
  Reactie geplaatst op 04-10-2017
  marieke
 • Anniek de Haas
  Reactie geplaatst op 20-11-2018
  Anniek de Haas
 • Snezana Dasic
  Reactie geplaatst op 23-02-2020
  Snezana Dasic
 • Marcella
  Reactie geplaatst op 19-10-2018
  Marcella
 • Ate Vegter
  Reactie geplaatst op 19-10-2018
  Ate Vegter
 • Shirley
  Reactie geplaatst op 21-10-2018
  Shirley
 • Frida Hansum
  Reactie geplaatst op 13-01-2020
  Frida Hansum
 • Petra Denen
  Reactie geplaatst op 06-03-2020
  Petra Denen
 • Jorijn
  Like geplaatst op 26-10-2018
  Jorijn
 • Kim Berkhout
  Reactie geplaatst op 24-01-2019
  Kim Berkhout
 • Nina
  Reactie geplaatst op 24-10-2018
  Nina
 • Suzanne Westland
  Reactie geplaatst op 26-10-2018
  Suzanne Westland
 • Anette Beurskens
  Reactie geplaatst op 10-04-2018
  Anette Beurskens
 • Marieke
  Reactie geplaatst op 04-10-2017
  Marieke
 • Sandra Ringeling
  Like geplaatst op 17-10-2018
  Sandra Ringeling
 • Elly Oude Elferink
  Reactie geplaatst op 11-09-2017
  Elly Oude Elferink
 • Rixt Post
  Reactie geplaatst op 14-01-2019
  Rixt Post
 • Diane De Winter
  Reactie geplaatst op 12-12-2018
  Diane De Winter
 • Roos Dieleman
  Reactie geplaatst op 23-10-2018
  Roos Dieleman
 • Saskia Tjepkema
  Reactie geplaatst op 08-06-2017
  Saskia Tjepkema
 • Mariëlle
  Reactie geplaatst op 26-10-2018
  Mariëlle