Terug naar de werkplaats
Werkplaats: Bouwen aan duurzaamheid
Een onderzoek naar hoe je kunt werken aan duurzaamheid in je organisatie

Onze eigen zoektocht


Hanneke Queens
Geschreven door Hanneke Queens
Geplaatst op 28-09-2020
Media

In oktober vorig jaar heb ik een leerzame training Duurzaam Ondernemen gevolgd. Het gezelschap was heel gemêleerd. Zo zat er bijvoorbeeld iemand van een kledingmerk en iemand van een transportbedrijf. Samen onderzochten we waar er dingen veranderd konden worden binnen de organisaties. Zij hadden uiteindelijk veel op hun lijstje staan zoals bijvoorbeeld een onderzoek naar verbeteringen in het materiaalgebruik, transportwijze, goede omstandigheden van de mensen in de fabrieken in het buitenland, product ownership. Wel een groot verschil met een organisatie zoals Kessels & Smit waar we weinig fysieke produkten hebben.

 

Uiteraard kunnen wij ook veel verbeteren (denk bv aan vervoer), maar waar bij ons denk ik veel (positieve) impact te halen is, is bij de klanten. Die ook met duurzame vragen rondlopen. En die daarin goed begeleid kunnen worden, zodat zij weer stappen kunnen zetten. Onze Appreciative Inquiry aanpak is bijvoorbeeld een mooi instrument om ook in dit soort projecten toe te passen. 

 

Bij Kessels & Smit is het belangrijk om iedereen te betrekken en in te zetten op de thema’s waar mensen energie hebben. Ruimte/interventies bieden waarin we met elkaar aan de thema’s kunnen werken. Met ons eigen gezelschap hielden we daarom eind vorig jaar een bijeenkomst met ronde tafels over diverse duurzame thema's. Als basis diende een boekje die we hadden gemaakt waarin informatie stond over de thema's en korte interviews met collega's. Dat was een goede eerste stap, het gesprek met elkaar aan gaan. Wat gebeurt er al en waar zit er energie om verder aan dit thema te werken? Het boekje kan je hier als inspiratie bekijken.Vind je deze bijdrage inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Just a second...
OK, u bent ingelogt.


Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Just a second...