Terug naar de werkplaats
Werkplaats: Make a difference event
Appreciative Inquiry Summit 29-31 mei 2017

WHO'S TALKING: Een kennismaking


Arjan de Hoog
Geschreven door Arjan de Hoog
Geplaatst op 18-04-2017
Media

Nog een aantal weken, dan ontmoeten we elkaar op de summit. Het item Who's talking laat zien wie je zult ontmoeten in de Cruise Terminal. Wat hopen zij uit de summit te halen? Wat betekent Appreciative Inquiry voor hen? Hoe zien zij de verbinding tussen deze summit en alles wat er gebeurt in de wereld? In dit item delen zij hun gedachten over deze vragen.

 

Martijn van Ooijen

Ik hoop dat het ons lukt om met elkaar te gaan praten. Juist in een samenleving waar we elkaar volgens mij nu heel erg snel kwijt raken en heel erg apart van elkaar over elkaar aan het praten zijn. Ik hoop dat we zo’n diverse groep van mensen hebben die echt benieuwd zijn naar elkaar en elkaar echt graag willen horen en zien en echt naar elkaar willen luisteren.

 

Derk van der Pol

Het verschil maken gaat voor mij over het alledaagse. En het alledaagse is niet alledaags en ik maak het verschil op het moment dat ik met iemand een moment kan creëren waardoor iemand zich even bewust wordt van het feit dat het alledaagse niet alledaags is.

Dat zit hem voor mij in de kleine dingen door bijvoorbeeld een praatje met de buschauffeur te maken, hem alleen al vragen hoe het gaat kan voor zo iemand al het verschil maken en dat vind ik heel mooi, om het juist in de kleine dingen te zoeken en daarin het verschil te maken. Dat hoop ik ook op de summit te vinden.

 

Remco van Oijen 

Voor mij gaat radical connectedness over de echte goede verbinding aan te gaan en voor mij betekent dat veel en ik voel met thuis als ik met een opdrachtgever ook echt samen optrek. Ik zeg ook vaak dat als ik met een team coach, ik doe gewoon mee! Dat is voor mij radical connectedness: ik ga hem aan.

 

Saskia Tjepkema

Wat ik hoop dat de summit gaat brengen is een heleboel plannen en nieuwe verbindingen tussen mensen die elkaar enthousiast maken en daardoor al die plannen ook weer verder helpen.

 

Katrien Massa

Radical connectedness betekent voor mij eigenlijk: whatever it takes. Kiezen voor een doel en ook voor wie, de inclusieve gedachte, en daarin ook echt een soort van trouw kunnen hanteren, want als je daar doorheen geraakt dan kun je echte waardering aan de dag leggen en echte nieuwsgierigheid en dan komen de verhalen waarop verbinding altijd kan ontstaan, als mensen echt worden met elkaar dan komt er altijd verbinding. En ik denk dat we daar ook echt iets mee moeten, als we de wereld willen veranderen door het netwerk van mensen, een mensheidverhaal dat de wereld omspant, zo’n ideaalbeeld dat daarbij hoort, waar je ook echt naar toe wilt werken. Dat kan niet van de ene op de andere dag maar ik vind wel belangrijk om dat elke dag te oefenen.

 

Luc Verheijen

Waarderend onderzoek is een goede manier om de summit mee vorm te geven omdat het

het een manier van werken is die enerzijds relaties bevordert tussen mensen, zelfs mensen die elkaar niet kennen, van diverse pluimage op een manier dat er nieuwe ideeën ontstaan maar ook op een manier dat mensen zin hebben om met elkaar die nieuwe ideeën tot leven te brengen

Manieren om met groepen werken om ze tot nieuwe ideeën te brengen, kennen we allemaal: brainstormen, maar manieren die niet alleen leiden tot nieuwe ideeën maar ook dat mensen zeggen, kom, dat moeten we gewoon doen, wat een goed idee, we gaan samen verder en dat daardoor eigenlijk ongewone combinaties ontstaan waarbij de mensen gaan samenwerken om dingen tot leven te brengen.

Dat is in mijn ervaring wat waarderend onderzoek doet en daarom vind ik het zo’n beloftevolle manier van werken ook voor onze eigen summit.

 

Sofie Hendrikx

Ik hoop van de summit dat we er allemaal met heel veel energie buiten stappen, dat we daar gedurende bijna drie dagen met elkaar in verbinding gaan rondom thema’s als radical connectedness en dat we daarna gewoon heel veel zin hebben om daarmee aan de slag te gaan.

Om bij wijze van spreken een deel van de energie die we daar gevoeld hebben mee te nemen en dat al die mensen die daar aanwezig zijn en dan teruggaan naar hun organisatie en naar hun gezin en dat die dat dan daar uitdragen.

Dat we samen zitten rond zo’n thema en dat daarna zo’n ripple effect ontstaat met mensen die met elkaar op een heel intense manier in verbinding gaan.

 

Marijke Boessenkool 

In mijn studie heb ik altijd gedacht dat het verschil maken echt iets is dat iets heel groots is, dat je doet op heel grote plekken dat je doet  in de VN of iets dergelijks Ik denk nu steeds meer dat het verschil maken ook echt in het klein kan, even iemand helpen in de trein of iets aardigs zeggen bij de kassa echt aandacht hebben voor elkaar echt tijd nemen voor de afspraken die je maakt en ik hoop ook in de summit daar iets over.

 

Theo Visser

Appreciative Inquiry (AI) is de beste manier om de summit vorm te geven. AI gaat over waarderend onderzoeken, over het delen van successen, over het leren van successen en dat is denk ik wat ons de lol en de energie gaat geven om met elkaar te kijken hoe we niet alleen nu maar ook in de toekomst het verschil te kunnen maken.

 

Paul Keursten

Ik hoop dat de summit ons echt de basis en het DNA voor de komende periode gaat geven, iets dat ons verbindt en dat onze impact vergroot.

 

Anne Marie van de Wiel

Appreciative Inquiry (AI) is een prachtige manier om onze summit mee vorm te geven. Het gaat uit van het waarderende, wat er al is en zoals we weten is er altijd al heel veel en door dat aandacht te geven laten we het ook groeien.

 

Mara Spruyt

Waar ik op hoop is dat we na MADE echt tot nieuwe vormen van ondernemen en samenwerken zijn gekomen. Ik heb al regelmatig gesprekken met collega’s, vrienden, familie, mezelf over hoe ik het verschil kan maken met het werk dat ik doe. Dat zijn vaak hele inspirerende gesprekken en ik zou echt wel een volgende stap willen zetten in: hoe kun je dat in de wereld zetten, hoe kun je daarmee ondernemen en hoe kun je daar geld mee verdienen. Ik denk dat het heel tof zou zijn als we daar een nieuw businessmodel voor bedenken, anders dan we nu georganiseerd zijn. 

 

Arjan de Hoog

Ik hoop dat we tijdens de summit echt unieke verbindingen kunnen gaan maken. Er komen zoveel verschillende mensen met zoveel verschillende achtergronden, die allemaal iets unieks in te brengen hebben en op het moment dat we die kunnen verbinden dan kunnen er hele mooie dingen ontstaan.

 

Diede Stevens

Ik verwacht van de summit dat ik een beter beeld krijg van wat waarderend onderzoeken is en dat ik dat ook later zelf kan gaan inzetten. Bij ten volle verbinden denk aan je kwetsbaar opstellen.

 

Alex Lodder

Ik hoop dat de summit een hoop nieuwe inzichten brengt, en contacten met mensen waar ik niet zo snel op een andere manier mee in contact zou komen en op die manier elkaar te inspireren en nieuwe inzichten om weer enthousiast daarmee na de summit verder te gaan.

Ik denk dat ik het verschil maak op het moment dat ik op de summit iets creatiefs, iets unieks toevoeg waar anderen nog niet aan gedacht hebben. Dan zou ik het gevoel hebben dat ik het verschil heb gemaakt.Vind je deze bijdrage inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Just a second...
OK, u bent ingelogt.


Of praat mee

Geef je commentaar +

Conversatie over dit onderwerp
Rene Bouwen
Rene Bouwen - 25-05-2017
- Reactie op bijdrage: WHO'S TALKING: Een kennismaking
Het thema "radicale verbinding maken" roept grote verwachtingen op, om met de toenemende fragmentering, polarisering en machtsspelen tussen sterke en minder sterke actoren een leefbare gemeenschap te kunnen maken. Enerzijds de toenemende fragmentering en informatisering, en anderzijds de steeds meer nabij komende globalisering, zetten de relationele praktijken en taalspelen tussen de spelers binnen groepen en organisaties, en vooral nog tussen organisaties, zeer sterk onder druk. Multi-actor samenwerkingspraktijken, die verschillen kunnen her-kaderen naar meerstemmige en divergente 'communities of practice', kunnen ontstaan uit radicale herformuleringen van de huidige tegenstellingen op existentiële, sociale, economische en ecologische breuklijnen. Radicale nieuwe organisatie- en samenlevingsvormen zijn te bedenken, waarin echte maatschappelijke polyfonie mogelijk wordt...Samen sociaal creatief en waarderend worden voor iedere vorm van diversiteit in de grote en ook de kleine dagelijkse dingen, wordt een overlevingsvaardigheid... Lees meer...

Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Just a second...