Terug naar de werkplaats
Werkplaats: Make a difference event
Appreciative Inquiry Summit 29-31 mei 2017

THE WHY: Waarom een summit?


Mara Spruyt
Geschreven door Mara Spruyt
Geplaatst op 17-03-2017
Media

Waarom een AI Summit?

Eens in de zoveel tijd is het belangrijk om een verhaal te hebben dat ons als mensen en als organisatie kan optillen. Een verhaal waar we in kunnen ‘wonen’. Als Kessels & Smit zijn we toe aan zo’n nieuw verhaal, en daarin zijn we niet de enigen. We organiseren daarom een Apreciative Inquiry Summit om na te denken over onze toekomst. Een moment om ons DNA als organisatie opnieuw te bekijken. Wat is duurzaam? En wat moeten we opnieuw uitvinden en een stap verder brengen? In die zoektocht staan vragen centraal die gaan over onze bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, aan organisaties en communities. Vragen over de verbinding met de wereld om ons heen.

 

Wie nodigen we uit? 

Omdat we die vragen niet zonder die wereld kunnen beantwoorden, en omdat we weten dat deze vragen bij mensen uit onze omgeving ook spelen, nodigen we voor de summit een brede cirkel aan relaties uit. Mensen die tijdens de summit met ons en met elkaar ook op onderzoek willen naar hoe ze zelf meer kunnen doen. Dat biedt vele perspectieven en manieren van werken en kijken. En die gaan we benutten om de best mogelijke toekomst te ontwerpen. Dat is voor ons als gezelschap belangrijk, en we denken dat dit voor veel meer mensen een aantrekkelijk idee is.

 

Het gaat over ons allemaal…

Het gaat dus niet zozeer over meebouwen aan Kessels & Smit, wél over meedenken en bouwen aan een thema dat voor ons belangrijk is en waarvan we denken dat meer mensen dit belangrijk vinden. Wat we doen en wie we zijn: we willen beide verbinden aan een wereld waarin we willen leven.

 

Wat maakt deze summit nog meer bijzonder?

We hebben David Cooperrider uitgenodigd ons te ondersteunen bij het verkennen van een nieuw verhaal. Hij is een van de grondleggers van Appreciative Inquiry en erg begaan met het thema van 'flourishing organisations in a flourishing world'. Wil je meer weten over hem? Bekijk dan het interview met hem op deze werkplaats. Of kijk op zijn site: www.davidcooperrider.com.Vind je deze bijdrage inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Just a second...
OK, u bent ingelogt.


Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Just a second...