Terug naar de werkplaats
Werkplaats: Make a difference event
Appreciative Inquiry Summit 29-31 mei 2017

MEET THE PEOPLE: In gesprek met Karianne Duffhues


Mariel Rondeel
Geschreven door Mariel Rondeel
Geplaatst op 17-03-2017
Media

Wat Karianne drijft in haar werk is duurzame inzetbaarheid van mensen in organisaties. Vaak gaat duurzame inzetbaarheid over gezondheid en vitaliteit. Karianne wil dit thema juist verbinden aan de ontwikkeling van mensen en aan participatie. Hoe kun je ervoor zorgen dat mensen zich verbonden voelen met collega's en met waar een organisatie naartoe beweegt? Wat kun je doen om mensen te helpen hun drive te vinden en trots te zijn op wat ze doen? Vanaf 1 april werkt ze als programmamanager duurzame inzetbaarheid bij het Openbaar Ministerie en vanuit haar eigen bedrijf.

 

Interessant om in een snelkookpan te zitten

Ik heb om meerdere redenen ja gezegd op de uitnodiging om mee te doen aan de Appreciative Inquiry Summit. Om te beginnen vind ik het leuk om met mensen van Kessels & Smit op te trekken. Ik heb met een aantal K&S-ers samengewerkt en contact en we hebben altijd boeiende gesprekken over het werk. Een andere reden voor mij om mee te doen is dat het gaat over waarderend onderzoek. Ik vind het interessant om drie dagen in een soort snelkookpan te zitten en zelf te ervaren hoe dat is.

 

Verrast worden

Het lijkt mij leuk om verrast te worden. Ik heb ervaring met waarderend werken in mijn eigen praktijk. Dat maakt dat ik met veel zin uitkijk naar de drie dagen. Het inspireert mij weer in mijn werk. Ik doe graag mee vanuit de inhoud, maar ook vanwege de mensen bij Kessels & Smit en om wie jullie zijn. Het proces is in die zin misschien wel belangrijker dan het product.

 

Je hart maakt een sprongetje

De summit is voor mij geslaagd als er een flow met elkaar ontstaat. Dat je voelt dat het stroomt, dat je samen met iets moois bezig bent, dat het inhoudelijk op zijn plek valt. Je kent vast wel het gevoel dat je hart een sprongetje maakt omdat je ineens ziet dat iets werkt. Dan is het voor mij een succes.Vind je deze bijdrage inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Just a second...
OK, u bent ingelogt.


Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Just a second...