Terug naar de werkplaats
Werkplaats: Make a difference event
Appreciative Inquiry Summit 29-31 mei 2017

MEET THE PEOPLE: In gesprek met Koen Philippaerts


Mariel Rondeel
Geschreven door Mariel Rondeel
Geplaatst op 17-03-2017
Media

Koen is 23 jaar en studeert Strategic Entrepreneurship bij de Rotterdam School of Management. Dit is éénjarige Masteropleiding gericht op ondernemerschap en alles wat daarbij komt kijken. Koen heeft met twee medestudenten een startup opgericht. Daarin pionieren ze met een zelf opwarmende lunchbox. Op die manier past hij de kennis toe die hij in zijn opleiding opdoet.

 

 

Mijn eigen ding doen

Ondernemerschap is voor mij een manier om mijn eigen ding te doen, in vrijheid. Ik wil zelf iets realiseren en werkelijk van betekenis kunnen zijn. Als ondernemer ervaar je meteen de gevolgen van elke stap die je zet. Dat spreekt mij aan. Het ondernemerschap raakt ook aan een thema dat ik belangrijk vind en dat mij boeit: hoe trigger je intrinsieke motivatie in organisaties? Ik ben gemotiveerd om input te leveren aan de summit, maar wil er ook van leren. Ik ben geïnteresseerd in het concept Appreciative Inquiry.

 

Het maakt uit wie je vraagt

Ik doe mee omdat mijn moeder mij gevraagd heeft. En dat deed ze niet omdat ik haar zoon ben, maar omdat zij gelooft dat ik iets kan bijdragen aan de summit. Als ik dit initatief had gezien op internet of tv had ik waarschijnlijk niet meegedaan. Mijn moeder heeft inzicht in het thema en het doel van de summit en wat daar nodig is. Als zij denkt dat ik daaraan kan bijdragen stap ik natuurlijk in.

 

Nieuwsgierig naar de outcome en het proces

Ik heb nog nooit eerder deel mogen nemen aan een summit met zoveel interactie. Ik ben benieuwd wat dat gaat geven. Hoe zal het zijn om samen te werken met mensen vanuit verschillende hoeken en jobs en van verschillende leeftijden? Ik ben benieuwd naar wat wij uit de summit gaan halen en hoe ik daar samen met anderen aan kan bijdragen. Daarnaast vind ik het ook spannend en ben ik in positieve zin nerveus.

 

Aandacht voor verbinding

De trend in de huidige maatschappij gaat in de richting van ieder zijn eigen grenzen en het weren van buitenstaanders. Terwijl ik denk dat juist het omgekeerde nodig is: elkaar ontmoeten en verbinden. Hier moet aandacht voor komen in organisaties.



Vind je deze bijdrage inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Just a second...
OK, u bent ingelogt.


Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Just a second...