Terug naar alle werkplaatsen

Werkplaats: Talentgerichte P-gesprekken

Een onderzoek naar nieuwe invulling van de gesprekscyclus in organisaties

Media

De initiators: Mara Spruyt, Saskia Tjepkema, Sanne Netten, Nina Timmermans

Saskia Tjepkema
Geplaatst op 14-02-2017
door Saskia Tjepkema
Reacties: 0 / Geïnteresseerden: 2

Er is de laatste tijd veel te doen rond P-gesprekken: functioneringsgesprekken, RGW, beoordelings-, ontwikkel-gesprekken. Organisaties zetten dit middel over het algemeen in de vorm van een vaste cyclus in, met als doel ervoor te zorgen dat medewerkers gemotiveerd blijven en beter gaan presteren. Maar dit beoogde resultaat wordt lang niet altijd behaald.

 

In het bijzonder bij nieuwe of minder hiërarchische vormen van organiseren, bijvoorbeeld in zelfsturende teams of agile organiseren, werken traditionele gespreksformats niet optimaal. Een keer per jaar in gesprek is dan te weinig: kun je er niet voor zorgen dat je vaker en sneller feedback (of feedforward...) krijgt? En steeds vaker rijst ook de vraag of je alleen met je manager om tafel moet zitten. Wie ziet hoe je werkt, waar je in uitblinkt, waar je nog verder kunt ontwikkelen en welke waarde je toevoegt aan de organisatie? Dat zijn soms eerder collega’s, opdrachtgevers of cliënten dan je manager. Hoe betrek je die input? Ook het benutten van eenzelfde meetlat voor iedereen past steeds minder in tijden van 'werken vanuit de bedoeling' en flexibilisering. Dus hoe bouw je aandacht in voor eigen aanpakken van medewerkers, passend bij de specifieke situatie waarin ze werken en hun eigen talenten?

 

Hoe kan het anders?

Sommige organisaties schaffen het gesprek dan ook helemaal af, anderen kiezen voor een verbouwing, of experimenteren met aanpassingen (zie bijvoorbeeld deze artikelen in NRCnext en De Standaard). Wij zijn als adviseurs enthousiast over die ontwikkeling, kennen uit onze eigen ervaringen ook andere vormen die werken. We gaan er nu onderzoek naar doen. 

 

De onderzoeksvragen

Samen met een aantal betrokkenen uit het veld, die in hun eigen organisaties aan de slag zijn met nieuwe vormen van gesprek, en met dr Marianne van Woerkom van de Universiteit Tilburg, formuleerden we drie onderzoeksvragen waar we de komende tijd mee aan de slag gaan:

 

1. Wat zijn nieuwe vormen van gesprek: hoe vind je bijvoorbeeld een goeie balans tussen in gesprek gaan over prestaties en over talenten? Wie zit er om tafel? Welke vragen en aanpakken helpen? Hoe geef je feedback een plek? Kortom: wat zijn werkzame ingredienten en aanpakken om van het P-gesprek een echt goed gesprek te maken?

 

2. Wat is de impact. Wat levert het op om op andere manieren in gesprek te gaan dan de traditionele 'lijstjes' gesprekken? Wat vinden medewerkers daarin ook belangrijke opbrengsten? En wat zijn belangrijke doelen vanuit werkgever-perspectief? 

 

3. Hoe kom je tot een andere aanpak? Als je als organisatie je gespreksvoering wilt aanpassen, hoe realiseer je dit? Hoe regel je bijvoorbeeld de verbinding met de 'hardere' kanten van het P-systeem (beoordeling, beloning, competentieprofielen)? Hoe speel je in op de verschillende behoeften in verschillende onderdelen van je organisatie? Ga je aan de slag met experimenten of kan je beter in een keer 'om'? Welke dilemma's kom je onderweg tegen en hoe kan je daar productief mee om gaan? 

 

Drie expedities

We starten nu rond elke onderzoeksthema een expeditie. We gaan op pad en gaandeweg zal de aanpak zich verfijnen. In sommige expedities werken we met meer praktijkgerichte onderzoeksaanpakken. Andere hebben een meer wetenschappelijke insteek. We proberen het beste van beide werelden te combineren, om meer te ontdekken over de vragen die ons intrigeren.

 

Nieuwsgierig?

Doe je mee? Dat kan actief, door bijvoorbeeld een casus aan te dragen, of zelf een interview te doen of een vragenlijst in te vullen. Maar ook meer volgend, door bijvoorbeeld mee te lezen en kijken op deze site, of een keer een bijeenkomst te bezoeken om te ontdekken wat wij hebben gevonden. Je bent van harte welkom!

Mara Spruyt
Laatste bijdrage
door Mara Spruyt op 17-03-2017

Bekijk alle (6) bijdragen

Reacties op deze werkplaats

Plaats reactie

Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.

Login om snel reacties te kunnen plaatsen. Anders, vul je gegevens in:

Momentje...

Doe mee & draag bij

Aan de slag

De Kessels & Smit werkplaatsen zijn precies dat: plekken waar we aan de slag zijn. Waar we concepten verkennen, een boek maken, een onderzoek doen, een bijeenkomst voorbereiden. Met elkaar en met collega's en vakgenoten van buiten ons gezelschap. Geinteresseerd volgen van kan altijd. En bij diverse werkplaatsen kun je ook actief bijdragen aan het verhaal dat daar ontstaat: door reacties te plaatsen, bij te dragen met inhoudelijke content, mee te schrijven.... De mogelijkheden zijn elke keer anders. 

Voeg je bijdrage toe +

Sorteer op
Bijdragen (6)
Vind je dit onderwerp inspirerend?
Doe ook mee!

Voeg je bijdrage toe +
Om bijdragen te kunnen plaatsen moet je je aanmelden
Hoe wil je inloggen?

Met je e-mailadres


Het is niet helemaal juist ingevuld, controleer de gemarkeerde velden en probeer het nogmaals.


Nieuw? Maak een account aan | Wachtwoord kwijt

Momentje...
OK, u bent ingelogt.
Geïnteresseerden van deze Werkplaats
  • Debbie Dijkhuis
    Like geplaatst op 23-03-2017
    Debbie Dijkhuis
  • Rule Off
    Like geplaatst op 17-01-2017
    Rule Off